VivanDivan

VivanDivan

söndag 4 november 2012

Recept: Tacogratäng…mycket bra alternativ till vanliga tacos…

God morgon bloggisar! Igår var vi sugna på tacos men det har blivit lite tjatigt med vanliga tacos här hemma på sistone så vi tänkte att vi försöker behålla smakerna men göra nåt lite annorlunda. Så fantasin fick flöda och det blev tacogratäng med nachos och grönsaker…

DSC_0888

Först blandar man en stor burk crème fraiche med två små burkar Philadelphiaost. (Vi gjorde stor sats. Räcker med en halv stor eller liten burk crème fraiche och en liten burk Philadelphia till 4 personer)

DSC_0890

Bred ut blandningen i en ugnssäker form eller långpanna

DSC_0889

Stek ca 600 g köttfärs, en påse tacokrydda, en vitlöksklyfta, en gul lök och en burk medium tacosås. Ett tips är även att ha i en riven morot eller paprika. Gott och nyttigt

DSC_0891

Bred köttfärsen över crème fraiche-blandningen

DSC_0892

Strö över rikligt med riven ost. Tänkte man kunde ha skivade tomater på toppen också men det gillas inte av maken så vi hade bara på osten

DSC_0894

In i ugnen i ca en kvart eller tills osten fått färg. Jag hade på 225 grader.

DSC_0893

Servera med grönsaker… (vi kör de asfula klassiska taco-skålarna som T haft sen han flyttade hemifrån typ SmileKidsen lööööve them)

DSC_0895

…och nachos…

DSC_0896

Riktigt smaskigt blev det…

DSC_0897

…och till serverades julmust. Premiär för iår…mmmm

Nu ska jag ta tag i söndagen här. Blir lite jobb och donande med huset. Ska försöka gå igenom alla lådor och säckar vi ännu inte packat upp. Känns som att har vi nu på en månad inte saknat grejerna i dem kan jag lika gärna ställa ut dem i förrådet.

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

3 kommentarer:

  1. Ser supermumsigt ut. Jag brukar göra tacogratäng med potatis och tacolasagne. Båda brukar vara väldigt uppskattade och särskilt den sistnämnda är urgod! Får testa denna också. Kul med variation!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vad gott! Har gjort nåt liknande men inte med Philadelfian i. Kram!

    SvaraRadera
  3. Här gillas också taco-gratäng, och nu ska du få veta en lite pinsam hemlis...Vi har också det fula Taco-setet. Blir liksom ingen riktig taco-feeling utan den anser tonåringarna. Kram!

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar