VivanDivan

VivanDivan

söndag 30 juni 2013

Recepttime: Godaste räkpajen

Halloj där! Söndag igen och snart går man in i sista arbetsveckan. Känns som nedräkning big time nu till semester. Och jag har faktiskt en massa roliga saker att ta tag i nästa vecka på jobbet så den kommer bara swischa förbi :)

Igår kväll tyckte barnen det var en bra idé att somna i soffan och so we did. Men varför undrar jag varenda gång? Vaknade med värsta nackvärken förstås efter att ha legat ihopknölad fotskavs med min lille son. Men de tycker det är superkul och spännande så man får väl ställa upp ibland då :)

Tänkte jag skulle börja denna söndag med lite städning och sen behöver jag faktiskt jobba lite också. Vädret ser inte sådär jättebra ut idag så en innedag känns helt ok. Hade planer på att kanske besöka ett gruvevent här i närheten med lite jippon mm för barn men funderar på att hoppa över det. Blev rätt intensivt igår och barnen var jättetrötta så de kan behöva vara hemma och bara ta det lugnt de också. Tror faktiskt barn också behöver ha lite “tråkigt” ibland. Man behöver inte aktivera dem konstant hela tiden. Lite lugn lek hemma eller hopp på studsmattan kan duga gott…

Men allra först tänkte jag bjuda på ett litet recept på en supergod kall räkpaj jag gjorde på midsommar. Riktigt smaskig blev den…

Deg
125g smör (rumstempurerat)
3 dl vetemjöl
1 msk vatten

Fyllning
1 pkt surimisticks
1 dl lättmajonäs
2 dl creme fraiche
3 msk finklippt dill och purjolök
1/2 pressad vitlöksklyfta
1 msk chilisås
Salt
Peppar
Dill
Citron
Tabasco

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda smör, vatten och mjöl till en smidig deg. Låt vila i kylen i en halvtimme.
3. Kavla ut degen och lägg ner i en låg form med kanter.
4. Picka botten med en gaffel för att sedan baka av i ugnen i ca 20 minuter
5. Hacka surimi, klipp dill samt hacka purjolöken.
6. Blanda ihop creme fraiche, chilisås och majonäs.
7. Blanda ner surimi, dill, purjolök och pressad vitlök.
8. Smaka av med salt och peppar.
9. Vill du ha extra sting i fyllningen så droppar du i lite Tabasco.
10. När pajskalet är gräddat och svalnat lägger du ner blandningen i skalet garnerar med handskalade räkor, citron och dill (jag hade ingen dill kvar så tog persilja som garnering)

DSC_0046

Såååå god….man kan byta ut chillisåsen mot chillipulver + ketchup eller också kör man en lite mer asiatisk touch och tar sweet chilli sås. Det gifter sig sååå bra med räkorna…:-)

DSC_0047


Lycka till

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

3 kommentarer:

  1. Ser jättegott ut och jag gillar att den är kall. Har svårt för att käka varma skaldjur! Och visst är det rätt skönt att bara vara inne och häcka en dag:) Kram

    SvaraRadera
  2. Den såg jättesmarrig ut! Mums!

    Jag tror också barn faktiskt behöver ha lite tråkigt ibland. Man kan inte alltid aktivera dem och bara göra roliga saker.

    kram

    SvaraRadera
  3. Åh vad underbart gott det ser ut... :) Mums!
    kramar

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar