VivanDivan

VivanDivan

lördag 16 november 2013

Godaste maten, mysigaste kvällen

Halloj vännerna! Just nu ligger jag här och njuter lördag. Ett glas julmust, tända doftljus, skrattande barn som bygger koja och ett städat och fint hem utan måsten. Känns såååå himla skönt. Vi hann klart vardagsrummet innan systrarna kom igår och jag är jättenöjd. Ska fota lite sen imorgon kanske när det är ljust så får ni se hur det blev. Saknas lite detaljer men i stort sett klart är det och det här kommer bli ett rum att trivas i utan de trista randiga beige-dassiga tapeterna. Love it…

Ikväll blir det familjemys med mina bästa, väntar bara på T som jobbat idag. Vi har också hunnit med innebandy på morgonen, Felix har varit på kalas och så har vi umgåtts lite med syster yster och hennes pojkvän australiensaren. Mycket trevligt att ha dem här men nu har de farit vidare på sin “Sverige-turné” och ikväll vankades det tydligen 30-årsfest. Sen skjutsar jag dem till flygplatsen imorgon. Men bara en månad kvar så kommer de igen så saknaden blir inte så länge i a f´.

Tänkte jag skulle visa lite bilder från gårdagskvällen. Blev inte så många men vi lyckades verkligen med maten jag och T och det kan jag ju tipsa om i a f. Kunde inte riktigt bestämma vilken förrätt vi skulle ha så jag gjorde tre av mina favoriter i miniformat.

DSC_0985

Håll i er nu för här kommer recepten.

Snitt 1

Smörstek en liten toast (franskbröd eller liknande). Hacka äpple och mango och lägg på en hög. Över det läggs en liten hög med räkor. Toppa med dresing bestående av sweet chilli och turkisk youghurt i lika delar samt koriander.

Snitt 2

Smörstek en toast (franskbröd eller liknande). Pressa över lite vitlök och lägg på en hög med smörstekta kantareller.

Snitt 3

Koka färska rödbetor mjuka (obs, tog 45 minuter för mina att bli färdiga så var ute i god tid med detta). Skär upp en centimetertjock skiva och en lika tjock skiva getost. In i ugnen tills osten smält lite och fått färg. Ringla över honung och rostade pinjenötter. Jag rostade mina i stekpanna utan smör i ett par minuter. Det går fort så håll koll.

Lägg alla tre snittarna på en bädd av blandsallad. Sååååå gott jag lovar

DSC_0983

Jag hade glutenfritt bröd till mina och det var faktiskt jättegott. Kände ingen skillnad mot vanligt rostbröd.

DSC_0988

Varmrätten blev en av mina absoluta favoriter. Slottstek gjord på älgfransyska, hasselbackspotatis (med glutenfritt ströbröd), smörslungade morötter och gröna bönor, sallad och svartvinbärsgelé. Alltså det är ju bara såååå gott så man dör godhetsdöden. Gjorde dock en miss i glutenjungeln då jag inte fattat att det är vete i soja så tyvärr blev det lite fusk eftersom jag tog sås ändå. Vet att man inte ska fuska men men, i början måste man ju få lära sig. Nästa vecka ska jag leta efter glutenfri soja

DSC_0992

Efterrätten hann jag inte fota för den slukade alla på stört men där körde vi enkelt med färdigköpt Rocky Road Ice Cream från ICA, grädde och rostad mandel som strössel. Jättegott det med och efter det blev det soffmys med härliga samtal om allt i livet och framförallt ett kommande bröllop som ska planeras. Japp, hur kul som helst att systeryster ska gå och gifta sig med sin australiensare…

Ha en underbar lördagskväll alla fina. Det ska jag ha

Puss & Kram
/Vivvi

1 kommentar:

  1. http://www.scuf.se/index.php?option=com_content&view=article&id=452:innehaller-soja-gluten&catid=38:fragor&Itemid=103

    De flesta sojor är glutenfria. Se länken :) Renée Voltare säljer en annars som inte innehåller vete alls

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar