VivanDivan

VivanDivan

tisdag 12 november 2013

Lite tungt bara…

Halloj vänner! Här har jag varit lite frånvarande igen. Och nej, jag har faktiskt inte dåligt samvete för det för jag är ingen proffsbloggare som behöver uppdatera femton gånger om dagen för att hålla mina 100-tusentals läsare nöjda. Nej, ni som kikar in här får stå ut med att ibland har jag inte tid eller ork helt enkelt och så är det med det. Hade i a f en underbart trevlig helg med tjejgänget i Stockholm med Golden Hits, god mat, lite party och underbara vänner. Sånt man kan leva på länge. En trist sak som hände var dock att jag återigen tappade en diamant i min vigselring. Fy faaaan vad sur jag blir på den ringen. Nu är det tredje gången och sist (för ett halvår sen ungefär) sa guldsmeden att han förstärkt den ordentligt så det inte skulle hända igen. Ja, men tjena…usch vad trist det är. Tror jag måste börja se mig om efter en annan ring men hur kul är det? :-( Så lite ledsen är jag allt och det känns överhuvudtaget som att jag faktiskt inte är på topp just nu om jag ska vara ärlig. Var ju på gastroskopi igår och tunntarmsbiopsi som jag i o f inte får svar på förrän om ett par veckor men läkaren sa att skadorna på min tunntarm var precis såna man har när man har glutenintolerans så han sa att jag måste börja rensa bort allt gluten redan nu för det var lika bra att vänja sig. Och även om jag ställt in mig på det och verkligen försökt se positivt på det så är det lite jobbigt. Jag försöker verkligen vara en positiv tjej som peppar mig själv att det ju är bra att veta och vad jag ska göra åt att jag inte mår så bra men ändå…nej, det är inte lätt. I lördags t ex hade tjejen som arrangerade tjejträffen beställt glutenfri mat på restaurangen men tror ni inte att de gjorde fel och serverade mig kladdkaka. Tog ett par tuggor innan jag började tänka efter och nu är det ju inte så att jag dör om jag äter lite gluten men är det såhär man ska ha det nu alltså. Att inte ens kunna lita på restauranger och att de gör rätt. Och jag vet ju ingenting. Har googlat en massa ,fått massa tips men det är ju så svårt. Och att laga mat är verkligen inte kul alls längre. Att behöva stå och laga sin egen mat för att familjen inte ska behöva drabbas. Att T ska behöva ställa om och laga specialkost han också bara för att jag inte kan äta nåt alls känns det som. Nej, det är lite tungt och jag sticker inte under stol med det. Det suger faktiskt big time just nu och dessutom har jag varit krasslig och då är man ju inte heller i topptrim och nu är Emilia sjuk också så vi är hemma och VAB-ar idag. Och jag vet att det finns de som har det hundra gånger värre men för mig är detta lite jobbigt just nu. Så blogglusten är faktiskt inte heller på topp kan jag säga. Har lite tappat sugen för det mesta den senaste veckan. Kan ju i o f bero på att jag varit sjuk och så det här med magen så jag får väl skylla på det :)

Men för att ni inte bara ska få höra massa gnäll ska jag visa en utedagens jag tog i lördags innan jag for iväg med tjejerna. Så kan ni som inte orkar läsa mitt gnäll kika på lite outfit istället :). Jeans G-star,  skor Ldir, tröja och kofta 2nd Day  (Tullhuset)och sjal By Malene Birger. Skärp B.Belt (Tullhuset)

DSC_0869DSC_0871DSC_0872DSC_0873DSC_0875DSC_0876DSC_0877DSC_0878DSC_0879DSC_0880DSC_0881DSC_0882DSC_0883DSC_0884

En urskön outfit som är sååå himla jag. Trivs allra bäst i den här typen av outfits även om det är kul att klä upp sig på jobbet och till fest. Men inget slår ett par baggy-jeans och en skön tröja samt ett par sköna Ldir-tossor på fötterna. Nope, detta är nog mest jag av alla outfits…

Imorgon är en ny dag vänner och då lovar jag att vara mer positiv och mindre gnällig…that’s a promise…

Puss & Kram
/Vivvi

23 kommentarer:

  1. kram det ÄR JÄTTETUFFT att få ny diagnos. Det bara är det. Vi fick den senaste på yngsta sonen i januari o jag har inte riktigt smällt den än... så ja det får vara tungt ett tag. Man får sörja sen får man gå vidare. Så är det bara. kram o ta hand om dig
    AnnaSC

    SvaraRadera
  2. Samtidigt som det måste vara skönt att få veta vad som är felet så förstår jag att det känns tungt. Hoppas det lättar snart :)

    Jag tycker inte alls att det är något konstigt med attt resten av familjen ska "tvingas äta din mat". Familjen är ett team där man stöttar och ställer upp för varandra. Blir en drabbad blir hela familjen drabbad, så är det. Nu om nån gång behöver du ju familjen bakom dig. En för alla, alla för en. Kram!

    SvaraRadera
  3. Det här med diagnoser är svårt, och jag har inte ens börjat smälta sonen dignoser än, så det tar tid. Svärmor gör all mat (såser och allt), bakelser och tårtor glutenfritt, då två av barnen i familjen är glutenintoleranta. Det är fortfarande samma mat som tidigare, så behöver du tips så kan jag kolla med henne hur hon gör för att maten inte ska ändras så mycket. Det är i alla fall vi tänker på att maten är annorlunda. Kram på dig!

    SvaraRadera
  4. Inte konstigt att det känns lite tungt.....det tar ett tag att vänja sig vid ny mathållning....gluten finns ju i så mycket.
    Många kramar Titti

    SvaraRadera
  5. Sååå snygga Ldir skor!! Har du din vanliga storlek? :) eller hur upplever du Ldiren i stl? Har sett på bilder att du har några olika :) jättetacksam för svar! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! :-) Jag har två par Ldir och båda i strlk 36. Jag har normalt 36-37 och jag upplever dessa som stora i storlek. Dock har jag hört att vintervarianterna ska vara något mindre så där kanske man ska ta sin normala storlek :)

      Kram
      /Vivvi

      Radera
  6. Klart du bloggar när du vill - och verkligheten är ju tung ibland och inte alltid feelgood, så är det bara. Vetdu, förändringar är ju alltid jobbiga, när man står inför den. Även om man vet att den ska leda till nåt bättre är det ju utanför den komfortzon man är van vid. Så funkar nog dom flesta. Men jag är övertygad om att du fixar det! Det här med kostförändring är ju en sak när den är "frivillig" och man väljer själv, men du kommer säkert upptäcka att vissa saker gör man av mer en vana och att det går att göra annorlunda, så alla i familjen anpassar sig. Vi är här och peppar! kram Milla

    SvaraRadera
  7. Usch vad tråkigt! Klart att man får vara nere när det är många saker som går emot en. Sen gör ju den här årstiden att man blir lite deppig också!
    Skickar en kram och lite pepp genom att säga att du är skitsnygg i den outfiten som du visar! Önskar att jag hade dina långa smala ben, alla byxor sitter ju som ett smäck på dig! =)

    SvaraRadera
  8. Hoppas att du mår bättre snart, vet precis vad du går genom. Har själv bla allergi mot nötter, mandel och mjölkprotein. Har svårt att få rätt vad det gäller mjölkprotein på restauranger. Personalen tror oftast att det är samma som laktos intolerant. När man förklarar skillnaden så förstår de inte ändå. Jag brukar säga att mjölkproteinet inte bara ger problem med magen utan även andningen. Jag tror att de undersökningar som du varit på har sänkt dig, men du är snart på banan igen.
    kram
    Louise

    SvaraRadera
  9. Men Du, inte behöver ni laga så mycket olika mat. Det går att byta ut mycket så att alla kan äta det. Vi använde glutenfritt ströbröd vid paneringar, glutenfria mjölmixer vid pajer osv, maizenaredning till såser, glutenfri soja till det som behövs sen kokar vi annan pasta till mannen bara annars så äter vi i stort sett samma mat hela familjen. Jag kan förstå att det känns tufft med en diagnos men tänk så mycket bättre du kommer må sen. Du vet att immunförsvaret sitter i magen också ;), mår inte magen bra så påverkar det hela kroppen. Jag är övertygad om att när du väl är inne i rutinerna så kommer du inte tycka det är så speciellt svårt eller ansträngande men maten. Stor kram!Ulrica

    SvaraRadera
  10. Ojoj vad snygg outfit. Gillar!!
    Ha det bra
    Eva

    SvaraRadera
  11. Det är asjobbigt att ha någon form av födoämnesallergi! Det tar tid att vänja sig, bara vid tanken. När min son blev allergisk köpte jag en speciell kokbok, det blev faktiskt lite roligare. Tänk också på att mycket gluten i recept (inte kakor) kan bytas ut mot glutenfritt. lycka till, kämpa på!
    Kram A

    SvaraRadera
  12. Skickar massor med styrkekramar! Så klart du får vara nere och ledsen efter detta besked. Visst finns det alltid de som har det värre, men du måste ju få reagera på ditt sätt. Det är ju en process att ta till sig och smälta all information samt inse att man ska leva med detta. Även för övriga familjen är det ju en omställning förstås. Med ditt i grunden positiva sätt kommer det så småningom att gå fint. Du får hämta kraft hos din fina familj. Kram!

    SvaraRadera
  13. Kladdkakan...är du säker på att den inte var glutenfri. Inget mjöl i äkta kladdkaka...bara i fuskrecept. Läste förresten en artikel idag om vad gluten ställer till med....för alla. Tydligen är våra tarmar inte gjorda för att ta hand om gluten alls, alla får läckande tarm av gluten, gluten kan tom skada hjärnan, alzaimers, ADHD mm kan påverkas av gluten. Så alla borde äta glutenfritt. Gluten i vår kost är relativt nytt om man tittar på hur länge vi kunnat bruka jorden och äta gluten och evolutionen har inte hängt med. Så vi äter glutenfritt i vår familj nu...fast vi inte har intolerans. I denna länk...längre ner finns mycket intressant läsning om vad gluten ställer till med. http://www.kostdemokrati.se/midi/2013/11/12/forelasning-celiaki-glutenintolerans-forskning-i-framkant/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag är säker för jag frågade och personalen bekräftade med köket. De hade helt enkelt glömt att jag skulle ha glutenfritt även till efterrrätt.

      Har också läst det där och massa annat och det är ju därför det är jätteviktigt att inte fuska som man kan göra med laktos ibland vad jag förstått..

      Kram
      /Vivvi

      Radera
  14. Tack snälla ni för peppningen! Verkligen inte meningen att låta gnällig men ibland kan man inte hjälpa det

    Kram alla fina
    /Vivvi

    SvaraRadera
  15. Ibland är det bara så himla skönt att gnälla :)

    SvaraRadera
  16. Styrkekramar till dig <3

    SvaraRadera
  17. Gnäll på du! Min mamma håller på med lite samma fast hon är troligtvis laktosintolerant i stället för gluten. Blir att tänka om lite.....Kram

    SvaraRadera
  18. Det har ju lyst igenom att din hälsa inte är så god. Att du behöver säga rätt ofta "det är ok att må dåligt idag" imorgon är det en ny dag. All Treo du verkar ha druckit kan göra sår på tarmen och det står att det är lätt att få allergier om tarmen är sårig efter mkt treo. Med din situation att sköta mycket själv när din man jobbar borta, så kanske man börjar slarva med frukost, lunch och mellanmål. IBS-magar behöver struktur och äta ofta och aldrig hoppa över en måltid. Det syns som att du slarvar bort dig själv, har du aldrig tänkt på att släppa taget om modet och bry dig mer om din hälsa?

    SvaraRadera
  19. Man får gnälla! Det är en stor omställning när man lägger om kosten men oftast går det lättare än man tror. Jag äter ju LCHF och därmed rätt strikt glutenfri kost ( i alla fall vad gäller sädeslag och mjöl, är osäker på vad exakt gluten finns i) och det finns bra alternativ tycker jag. Man måste bara leta lite. Sen förstår jag att det är jobbigt att inte kunna välja vad som helst men jag är övertygad om att det kommer att gå bättre och bättre när du vant dig. När N var liten hade han komjölksproteinallergi och det kändes bökigt i början men man vänjer sig snabbt. Hör av dig om du behöver några tips!

    kram

    SvaraRadera
  20. SÅ SNYGGA BILDER!!! Vem har tagit dessa? Gillar din fina outfit. tycker dina stövlar är ursnygga på dig även om de inte alls är min stil.
    Hoppas du snart vänjer dig vid din nya kost!
    KRAM!!

    SvaraRadera
  21. Halloj
    Jag har celiaki sedan många år tillbaka (även laktosintolerant). Hemma är det absolut inga problem o det börjar bli bättre även på restauranger o dyl. Har rest mkt o fuskar aldrig med min kost. Du får gärna maila om du undrar ngt, vill ha tips el dyl!
    Kram
    Jenny, villahemmet@hotmail.com

    SvaraRadera

Tack gulliga du för din kommentar. Den är guld värld och du är värdefull...Många kramar