VivanDivan

VivanDivan

söndag 30 juni 2013

En dag på Cityfestival

Hola hola! Vilken slö dag vi haft idag. Har bakat en kaka och plockat lite smultron men annars ingenting annat än slöande. T är för tillfället ute och klipper gräsmattan, Felix åker på fyrhjulingen, Emilia leker med barbie och hästar och jag tittar på Django Unchained. Snart ska jag ta tag i maten och det blir grillat kött här med sallad gjord på mango, melon och feta samt kryddsmör och färskpotatis. Kanske unnar mig ett glas rött till också :-)

Men måste ju bara kika in här och blogga lite också. Tog ju lite bilder igår på Cityfestivalen som jag måste visa….

DSC_1072DSC_1080DSC_1082DSC_1083

Oj vad de små ser uttråkade ut på bilderna här. Kan varit för att karusellen inte var den snabbaste kanske he he…

DSC_1085

…men nuså, blir det åka av…och då fick mamman följa med också…

DSC_1086

Båda var väääldigt envisa att de ville åka den här disco-varianten fast jag frågade dem flera gånger om de verkligen tordes…

DSC_1090

Själv äääälskar jag såna här fartvidunder som går högt och kittlar i magen

DSC_1091

Meeeen, det var bara jag som gillade den i sällskapet. Emilia grät och ville att den skulle stanna och Felix var helt paralyserad. Stackar små men det var bara att försöka trösta dem bäst det gick tills den stannade igen samtidigt som man ville skrika lungorna av sig för det är ju det man helst vill när man är sådär pirrande rädd högst upp i luften då man tror den ska slå över och snurra runt….

DSC_1097

Den får jag nog åka själv nästa gång….

DSC_1093

Nästa karusell ääälskade de dock fast den gillade INTE mamman. jag mår jääätteilla när det går runt runt och bara snurrar så jag var tvungen att sitta på en bänk med huvudet mellan knäna en bra stund efteråt för att inte kräkas. Bläääää

DSC_1094

The King vågade vi oss inte på men jag tror jag hade äääälskat den :)

DSC_1095

Sen gick vi runt och strosade bland alla knallar och såklart ville barnen ha balonger. Gräsligt dyra, klumpiga och stora och jag har ingen aning vad de ska ha dem till egentligen men men…

DSC_1098DSC_1101

Lite lotter köpte vi men ingen vinst

DSC_1103

Var väääldigt länge sen jag åt langos så jag var tvungen att prova en men det var inte så gott som jag mindes det. Kan ha varit för att jag var i ett helt annat tillstånd sist jag var på sån här festival he he…

DSC_1104

Fanns massa andra aktiviteter också och allt kostade förstås pengar så de fick ju inte göra allt men de fick välja och den här annorlunda upplåsbara hoppborgen var en stor favorit.

DSC_1108DSC_1109DSC_1110DSC_1112

Medans barnen klättrade kunde vi avnjuta musiken på andra sidan ån på stora scenen.

DSC_1124

Arrangörerna bjöd på det bästa av väder och jättemysigt är det mitt inne i stan med ån och lummiga parker i periferin.

DSC_1126DSC_1131

Hade nog gärna kunnat stanna ett par timmar till på någon uteservering och avnjutit ett glas kall rosé och lyssnat på musiken men har man två trötta små skatter som blev lite gnälliga på slutet så får man packa ihop och åka hem..

DSC_1127DSC_1128

Mina fina killar på väg till bilen

DSC_1135

…och lilla prinsessan i sin underbara klänning från Nova Star.

DSC_1136

Och visst blev det handlat porslin också på IKEA som var tanken (plus en massa annat krafs som man aaaalltid kommer hem med från IKEA). Valet föll i a f på en ljusblå servis med tallrikar och skålar. Tyckte den kändes väldigt somrig och fin. Såg en ljusrosa variant som jag också blev lite kär i. Kanske ska slå till på några sådana också. Sååå mycket godare att äta när man har fint porslin…

DSC_1140

De invigdes igår kväll då vi tog med oss sushi hem. Dock inte så poppis så det var tur vi hade en form lasagne över från i fredags kväll så T och barnen mumsade på det medans jag njöt min sushi…

DSC_1146

De här söta glasen kom med hem också från IKEA bl a. 29 kr för sex stycken…som hittat och perfekta barnglas…

DSC_1147

Nu ska jag gå och sätta på potatis. Ha en fins söndagskväll mina fina läsare

♥ Puss & Kram ♥
/Vivvi

Recepttime: Godaste räkpajen

Halloj där! Söndag igen och snart går man in i sista arbetsveckan. Känns som nedräkning big time nu till semester. Och jag har faktiskt en massa roliga saker att ta tag i nästa vecka på jobbet så den kommer bara swischa förbi :)

Igår kväll tyckte barnen det var en bra idé att somna i soffan och so we did. Men varför undrar jag varenda gång? Vaknade med värsta nackvärken förstås efter att ha legat ihopknölad fotskavs med min lille son. Men de tycker det är superkul och spännande så man får väl ställa upp ibland då :)

Tänkte jag skulle börja denna söndag med lite städning och sen behöver jag faktiskt jobba lite också. Vädret ser inte sådär jättebra ut idag så en innedag känns helt ok. Hade planer på att kanske besöka ett gruvevent här i närheten med lite jippon mm för barn men funderar på att hoppa över det. Blev rätt intensivt igår och barnen var jättetrötta så de kan behöva vara hemma och bara ta det lugnt de också. Tror faktiskt barn också behöver ha lite “tråkigt” ibland. Man behöver inte aktivera dem konstant hela tiden. Lite lugn lek hemma eller hopp på studsmattan kan duga gott…

Men allra först tänkte jag bjuda på ett litet recept på en supergod kall räkpaj jag gjorde på midsommar. Riktigt smaskig blev den…

Deg
125g smör (rumstempurerat)
3 dl vetemjöl
1 msk vatten

Fyllning
1 pkt surimisticks
1 dl lättmajonäs
2 dl creme fraiche
3 msk finklippt dill och purjolök
1/2 pressad vitlöksklyfta
1 msk chilisås
Salt
Peppar
Dill
Citron
Tabasco

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Blanda smör, vatten och mjöl till en smidig deg. Låt vila i kylen i en halvtimme.
3. Kavla ut degen och lägg ner i en låg form med kanter.
4. Picka botten med en gaffel för att sedan baka av i ugnen i ca 20 minuter
5. Hacka surimi, klipp dill samt hacka purjolöken.
6. Blanda ihop creme fraiche, chilisås och majonäs.
7. Blanda ner surimi, dill, purjolök och pressad vitlök.
8. Smaka av med salt och peppar.
9. Vill du ha extra sting i fyllningen så droppar du i lite Tabasco.
10. När pajskalet är gräddat och svalnat lägger du ner blandningen i skalet garnerar med handskalade räkor, citron och dill (jag hade ingen dill kvar så tog persilja som garnering)

DSC_0046

Såååå god….man kan byta ut chillisåsen mot chillipulver + ketchup eller också kör man en lite mer asiatisk touch och tar sweet chilli sås. Det gifter sig sååå bra med räkorna…:-)

DSC_0047


Lycka till

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

lördag 29 juni 2013

Festivalchick

Tjenixen vänner! Här har vi precis kommit hem från Västerås och Cityfestival. karuseller, svindyra balonger, karuseller, langos, sockervadd, öltält och hög musik. Stämningen på topp i ett soligt Västerås som bjöd på en trevlig dag. Vi började dock på IKEA och Jysk för lite småshopping men resten av dagen har spenderats på festivalen och avslutades precis med lite sushi på nya tallrikar som vi köpte på IKEA. Men mer om det imorgon för här tänkte jag bjuda på min dagens outfit. Sådär lagom boho-festival-chic eller vad man kan kalla det. Trivdes dock väldigt mycket i den här stassen och den kommer bli en favvo i sommar känner jag….

Kjol Fira (fd Spira), linne Valerie och skor Ldir. Massa armband, solglasögon och fjädrar i håret. :)

DSC_1044DSC_1049DSC_1050DSC_1051DSC_1053DSC_1052DSC_1054DSC_1056DSC_1057DSC_1060DSC_1061DSC_1062

Nu ska jag nog slå upp ett glas vin och sjunka ner i soffan med någon bra film. Ha en skön kväll mina vänner

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

Mitt godaste snacks…och min sons…

God morgon alla söta! Nu är ni nog en hel del som har er första semesterdag antar jag? Själv har jag en vecka kvar att jobba men helg är det ju och solen skiner här från en klarblå himmel. På agendan idag står besök till IKEA och cityfestival. IKEA-besöket beror på att jag har fått nog av vårt gräsliga svarta porslin som börjar ha lite mer än lovligt många tallrikar som är kantstötta så nu ska jag köpa något nytt och fräscht. Sen såg jag också att de hade ett väldigt prisvärt cafébord att ställa på lilla verandan.

Jag vet inte vad det är med mig den senaste tiden. Jag kan verkligen inte komma isäng i skaplig tid en enda kväll. Kan inte sova på kvällarna och det är ovanligt när det gäller mig som alltid varit en kvällströttis. Igår låg jag och tittade på film på datorn vääääldigt länge medans resten somnat för länge sen. Till filmerna hade jag mitt absoluta favvo-snacks naturgodis som man plockar ihop själv ni vet som smågodis. Nötter och torkad frukt i alla de former. Mmmm like it…Favoriter är de där gröna wasabi-nötterna och nu hade de även wasabi-ärtor. Sååå himla goda…

DSC_0176

Felix däremot är den nyttigaste sorten då hans favoritsnacks är grönsaker i alla former. Favoriten är paprika och han kan lätt trycka i sig en hel paprika på nolltid. Det är ju faktiskt inte alls dumt att han föredrar paprika före godis :)

DSC_0192DSC_0191DSC_0194

På bilden ser han lite flottig ut i håret men han har precis stått med sin vattenpistol och sprutat ner hela sig :)

♥ Puss & Kram ♥

/Vivvi

fredag 28 juni 2013

Vintips, liten söt present och ny ängel till verandan

God kväll mina vänner! Hur har ni det i fredagsmyset? Här kom jag precis hem och maken står och lagar lasagne och har ställt in en flaska rosé på kylning. Så jag tog mig precis ett glas och ska nog sätta mig ute i solen en stund innan maten. Men först har jag fotat lite för er mina vänner. Har nämligen hittat ett jättegott rosévin som jag tänkte tipsa om.

DSC_1040

Drack det här vinet fast det röda för många år sedan och blev fäst vid det och vi köper ofta det röda. Även det vita är supergott och nu hittade jag även en rosévariant. 79 kr så helt klart prisvärt också.

DSC_1039

Sen blev jag så himla glad idag också. Fick en liten present som är sådär personlig uppskattad gest som ett litet tack. En liten söt ask med finaste pralinerna från chokladfabriken i stan inslagna i silkespapper förstås. Och personligt utvalda för att passa just mig. En liten gest som betyder så mycket och gjorde min dag :-)

DSC_1038

Till sist måste jag också visa min nya inredningsdetalj. Var in på Dimoda i Västerås häromdagen och såg denna söta ängel till halva priset. Jag äääälskar änglar och kan inte få nog av dem. Kanske inte det mest trendiga men vet ni, det bryr jag mig inte om. Jag gillade den och för tillfället står den på trappen och vaktar vårt hus :)

DSC_1041DSC_1043DSC_1042

Nu ska jag bara fixa en matta och en liten möbel till lilla verandan och måla räcket svart så har vi en liten mysig veranda sen som får duga den här sommaren. Är det någon som har något bra tips på snygga “ute-mattor” som inte är sånt där grön balkongmatta så hojta gärna :)

♥ Puss & Kram ♥
/Vivvi