VivanDivan

VivanDivan

lördag 30 november 2013

MonRow-leoparden

God kväll raringar! Här har vi haft fullt upp idag. Först innebandy-träning imorse och sen ner på stan och leksaksaffären för att köpa present till kalas som Emilia skulle på på eftermiddagen och jag hittade två julklappar till mina små också som jag smusslade till butikspersonalen så att de fick slå in dem i smyg. Fördelen med att bo i en liten stad med små butiker där man liksom får en mer personlig kontakt än ute på ett stort köpcenter. Så nu är jag nästan klar med julklapparna också. Såååå himla skönt :)

Sen var det som sagt kalas på eftermiddagen och det var i badhuset så jag var kvar och fick en trevlig pratstund med andra föräldrar som satt kvar medans telningarna lekte i vattnet. Felix fick vara själv hos mormor och morfar ett par timmar vilket han alltid uppskattar. Får bli riktigt bortskämd alldeles ensam. Sånt är viktigt tycker jag då det inte blir så ofta.

Nu har vi hämtat upp T också efter kryssningen och väntar på att Så mycket bättre ska börja. Agnes kväll ikväll och det kan bli kul. Ljusen är tända och jag har slagit upp ett glas rött. Chokladpuddingen gottar till sig i kylen och vi ska bara ta det lugnt och mysa till det såhär innan första advent. Alla ljusstakar och stjärnor på plats så nu är julen mer än välkommen…

Tänkte dock jag skulle in och lägga upp lite dagensbilder åt er innan myset sätter igång. Hittade en såååå himla cool leopardtröja med en rytande leopard på ryggen hos Selected Style som fick hitta hit. Såg den på deras Instagram och blev tokkär. Och gulliga Jenny fixade undan en Small åt mig och jag hämtade ut den på posten häromdagen. MonRow har verkligen lyft igen tycker jag efter ett par anonyma år. Förr hade jag mycket MonRow men så har jag glömt märket lite men i höst tycker jag de har sååå himla mycket fint. En till goding faktiskt på väg hit också men den får ni se när den kommer :). Till tröjan har jag jeans Circle of Trust, sjal Stylesnob och stövlar UGG.

DSC_0315DSC_0316DSC_0317DSC_0318DSC_0319DSC_0321DSC_0326DSC_0327DSC_0322DSC_0323DSC_0325DSC_0329DSC_0331DSC_0332

Nu blir det familjemys. Ha en fin lördagskväll vänner

Puss & Kram
/Vivvi

TILL SALU: Circle Of Trust Lodi Leather 2 par + en By Malina

Halloj vänner! Jag gjorde en miss och beställde de oerhört populära Circle of Trust-läderbyxorna i modellen Lodi (fuskskinn) i större storlek än jag normalt har då jag hört att de skulle vara små i storlek. Det var inte riktigt så så nu står jag här med två par helt nya i strlk 26 som är för stora och då jag beställde dem utomlands blir det lite för krångligt att skicka tillbaka. Ett par svarta och ett par i en härlig grågrön färg. Dessa lyckades jag dock ha sönder lite i ena hällan när jag provade dem (se bilder) så de säljer jag billigare. Går att sy ihop så att det inte syns är jag helt säker på. Nypris på dessa är ca 1200 kr men jag säljer de svarta för 799 och de grå för 650 kr inklusive spårbar frakt. Vad gäller storleken tycker jag de är normala. Jag har redan införskaffat ett par nya i min normala storlek 24 så har man 26 tror jag dessa blir perfekta. Nån som är sugen?

Sen har jag en jättefin sidenklänning från By Malina som jag köpt på Tradera men var för stor åt mig. Sååå himla fin i underbara färger. En storlek XS men mer som en S på gränsen till M tycker jag. Underbar till jul…Tänkte mig ett prisförslag på 699 kr inklusive frakt för den.

Maila mig på vivandivangoesfashion@gmail.com vid intresse

DSC_0303DSC_0304DSC_0305DSC_0306DSC_0307DSC_0308DSC_0309DSC_0310DSC_0311DSC_0312DSC_0313DSC_0314

Puss & Kram

/Vivvi

Det funkade inte….saknar…

God morgon i ottan! Här vaknade jag stel som en pinne i soffan vid femtiden redan. Barnen ville sova nere i vardagsrummet då T är borta på kryssning så jag bäddade på golvet åt dem på en stor madrass. Själv tog jag soffan men Felix kom upp och lade sig fotskavs så jag har knappt kunnat röra mig. Men det är det värt för de tycker det är så mysigt. Vi hade jättemysig fredagskväll med massa tända ljus, god mat också intagen i vardagsrummet för det är så vi gör när T är borta he he. Dock bara crap på TV sen när de små somnat så jag somnade också tidigt. Men ändå, varför kan jag inte sova ut på morgnarna på helgen? Helt galet…

Vet ni, vi var tvungna att ge upp med lilla Wilma. Hon trivdes verkligen inte här. Chewie lät henne inte vara ifred, hon låg och tryckte under sofforna hela dagarna och sista veckorna började hon kissa och bajsa på golvet. Det är inte kul då vi haft vår beskärda del av innekissande katter. Visst hade vi kunnat försöka mer med Feliway och annat för att hon skulle må bättre men vi tog beslutet att nej, det är bättre att hon får komma någonstans där det kanske inte finns andra djur och hon kan få vara i lugn och ro. Hon är ju en sååå mysig kisse så igår körde vi över henne till en vän till mig som ska försöka.

Bäst för Wilma, jag vet men varför känner jag mig så vemodig? Saknar henne där under soffan och det känns inte alls kul just nu. Barnen har i a f tagit det bra. De fick ju liksom aldrig någon kontakt med henne så det är ju skönt i a f men den här mamman har en stor klump i magen just nu…

DSC_1007

Önskar att allt går bra i ditt nya hem lilla fröken och att du slipper vara rädd och ligga under en soffa. Hoppas du kommer trivas och får blomma ut som den goa lilla dam du är. Vi är glada att vi fick ha dig hos oss ett tag lilla goa Wilma ♥

Nä, usch, nu bölar jag nästan så jag slutar här. Det går över men känns lite som att förlora en familjemedlem trots att hon inte var här så länge…

Puss & Kram

/Vivvi

fredag 29 november 2013

Ibland är det inte bra att de tror på tomten…

God morgon kära vänner! Huvudvärken hänger i som en stor stenbumling som faller på skallen hela tiden om ni förstår liknelsen :-) Nä skämt och sido, det är en riktigt gräslig huvudvärk och jag förstår att Felix haft det jobbigt när han varit sjuk i början av veckan här om vi har samma. För han klagade ju också på huvudvärk och han är totalt hopplös att få i alvedon. Fick badda pannan med en blöt handduk när han var som sämst. Lille plutten men nu mår han bättre tror jag. Båda småttingarna är dock genomförkylda och Emilia hade knappt någon röst imorse. Sätter sig alltid i halsen på henne av nån anledning och Felix får ont i öronen. Tänk så olika de är de små liven.

På tal om små liv så hade jag och Felix en diskussion häromdagen angående julklappar och vad han önskade sig…

“Jag vill ha en sån där Playmobil-priat-borg mamma”

“Jaha, men oj, de är ganska dyra Felix så får du en sån kanske du inte får så många andra paket. Det förstår du va?”

“Men…man behöver ju inte köpa den?”

“Nehej…nån måste väl köpa den om du önskar dig den?”

“Neeej, man kan önska sig den av Tomten!”

Ja, just det, tänkte inte på det :-). Inte alltid så bra att de tror på tomten kanske med andra ord…

Dagens idag blev skönaste tröjan från Hunky Dory. Finns på Tullhuset Living bl a och det är INTE angora i den tack och lov eftersom jag köpte den innan jag visste om det här med angora som jag skrev om igår. Till har jag fuskskinnkjol från Vila (gammal) och stövlar Ldir.

DSC_0258DSC_0259DSC_0260DSC_0261DSC_0262DSC_0264DSC_0265DSC_0266DSC_0267DSC_0269DSC_0271

Puss & Kram

/Vivvi

torsdag 28 november 2013

Angora….NEJ TACK fr o m nu

Halloj vänner! Här vart det visst tyst ett tag. Igår var en lite kaotisk dag. Han inte blogga på morgonen och jag jobbade till sena kvällen så då hanns det inte med heller. Är sådär ibland :)

Nu kommer ni antagligen inte tro mig men jag har verkligen åkt på samma skit som Felix hade här i helgen och början av veckan. Gräslig huvudvärk, ont i halsen, hosta och nästäppa. Tror jag hade feber igår för jag frös och svettades om vartannat och mådde riktigt risigt. Sen arbetsdag på det gjorde att jag verkligen stupade när jag kom hem. Var lite tugnt att ta sig upp imorse dessutom och huvudvärken sitter kvar men jag masade mig iväg till jobbet i a f. Kikar in här lite på lunchen bara för en uppdatering och en dagens. Kan vara på sin plats va efter några dagars uppehåll med det.

Sen vill jag bara ta upp det här med Angorakaninerna och hur hela den uppfödningen och hur man “skördar” ullen går till. Läste i Expressen (här) och jag grät verkligen för jag blev så upprörd. Alltså hur sjutton kan man tänka sådär? Att få några få millimeter extra ull genom att helt brutalt rycka bort pälsen från de stackars fastspända och skrikande djuren….hur är man funtad om man gör något sånt? Och nääää, detta vill jag INTE stödja så fr o m nu säger jag ANGORA = NEJ TACK! Jag kan ju inte gärna kasta de plagg jag redan har men tänker kolla noggrant innan jag köper en kofta eller tröja fr o m nu. Mjukt och gosigt, ja visst men de stackars kaninerna har det inte direkt mysigt. Tror jag blir mer och mer blödig när det gäller sånt här och försöker verkligen att tänka på vad jag köper och om det är plagg med päls eller där djuren farit illa i tillverkningsprocessen. Jag kan inte göra allt och jag gör säkert massa fel men kan jag göra något litet här i världen så gör jag det och genom att skriva det här kanske någon som inte visste detta läser och tänker efter också….

Uppdaterat: Man kan även vara lite aktiv i detta och gå in på PETAs sida och skriva på en protestlista här: http://www.peta.org.uk/ DO IT FRIENDS!

Så dagens helt angorafria stass blev jeans G-star, blus Custommade och skor Ash. Halsband Icon

DSC_0246DSC_0247DSC_0248DSC_0249DSC_0250DSC_0251DSC_0253DSC_0256

Puss & Kram

/Vivvi

tisdag 26 november 2013

Halleluja…bland den vackraste versionen jag hört…gråter…

Kikar in här en snabbis bara för att dela med mig av nog den mest underbara versionen av Halleluja jag någonsin hört och då ska också vara sagt att jag äääälskar den låten. Den får mig att börja böla i nästan vilken version som helst men denna…åååå denna…

Alltså dessa fyra norska grabbar är ju helt magiska….

Så varsågoda att njuta av Kurt Nilsen, Espen Lind, Askil Holm och Alejandro Fuentes

Puss & Kram

/Vivvi

Testat glutenfri pizza

God morgon bloggisar! Som jag trodde var Felix inte pigg idag heller. Han hade över 39 graders feber igår kväll så det blev bestämt redan då att det blir hemmadag idag också. T hade lite svårt den här veckan då han har en deadline på ett hus som måste vara färdigt på torsdag så jag fick ta den här VAB-vändan. Jobbade lite igår men prinsen var riktigt “knäig” så vi tog det mest bara lugnt, tittade på film och vilade. Idag har han ingen feber men är lite hängig och har ont i huvudet säger han. Dessutom den där himla hostan som han fått stå ut med hela natten stackarn.

I söndags var familjen sugna på pizza och jag fick ju testa glutenfri variant då då. Har köpt på samma ställe en gång tidigare och de har tydligen ett nytt recept på glutenfri deg som är jättegod faktiskt. Lite kul för jag lade upp på min Facebook-sida förra gången jag testade och ser att det är flera av mina vänner där som också testat den och gillat den mycket. Snacka om härlig reklam för den pizzerian he he. Ägaren skickade t o m en vänförfrågan till mig på FB. Så ryktet sprids här i pyttestan att dessa pizzor är grymma. :-)

Hur ska jag beskriva den då? Har inte testat några andra glutenfria pizzor men den här är tunn, lite knaprig och varken seg eller torr. Supergod faktiskt och snart kommer de även ha glutenfria kebabbröd tydligen. Måste ju också testas förstås :)

DSC_0236DSC_0237DSC_0238

Min favorit är den vegetariska med champinjoner, ananas, kronärtskocka, feferoni, lök, oliver, tomat och paprika tror jag det är. Mmmmmums….

Så nu har jag klarat mig i ca 14 dagar utan gluten och hittills går det bra. Hemma kan man ju anpassa maten och jag läser på förpackningar och googlar och lär mig. Det ska nog gå utmärkt det här. Min mamma är jätteengagerad och ringer om nya recept på bröd hon hittat och hon har laddat upp i skåpen med mandelmjöl och fiberhusk och allt vad det är. Känns sååå skönt att ha familjens stöd i det här och nu är jag superpositiv även om jag ibland får dippar och inser att jag aldrig mer får äta kexchoklad eller ballerinakakor eller chillinötter eller andra saker jag älskar. Men det är bara att gilla läget. Just nu letar jag med ljus och lykta efter något bra lussekatts-recept utan gluten. Har ni något på lager så tipsa gärna. Vet ju inte vilka av alla en miljon varianter jag hittat när jag googlat som verkligen är goda….

Puss & Kram
/Vivvi

måndag 25 november 2013

Har fått till det lite i hallen…tavellist is da shit

Halloj vänner! Här har vi haft lugn sjukstuga hela dagen. Felix har nu över 39 graders feber så det blir att ställa in sig på att vara hemma imorgon med tyvärr. Han sov dock hela förmiddagen så jag kunde passa på att jobba av några timmar. Stora E hade dessutom studiedag och var hemma här idag så jag åkte iväg en sväng och hämtade Emilia och handlade lite. Det enda prinsen ville ha var youghurt och körsbärstomater så självklart skulle han få det. Bara han äter är jag nöjd. Jag fattar inte att vi har sån himla otur med sjukdomar. Helt galet vad sjuka de är mina små men de kanske får superimmunförsvar när de blir vuxna istället. Får hoppas det…

I helgen tog jag lite bilder i hallen nere på lite fix jag gjort. Äntligen fått upp tavellisten jag köpt på IKEA (79 kr om jag inte minns fel, väldigt prisvärt). Gillar tavellister för man kan ställa allt möjligt smått och gott där och byta när man tröttnar utan att göra nya hål i väggen.

Tavlan är från Country House i Västerås, vasen gammalt fynd från gården, ljuslyktorna ICA, hjorten House Doctor, fårskinnsdynan Rusta och pallen också fynd från gården.

DSC_0231DSC_0234DSC_0232DSC_0233DSC_0229DSC_0230DSC_0235

Det är precis sån här inredning jag gillar. Blanda gammalt och nytt, billigt och märken. Det ska vara personligt och nåt som jag känner att jag åstadkommit själv (T är inte så intresserad så det är mest jag som bestämmer och han gillar). :-)

Puss & Kram
/Vivvi